Nieuwe Kinderburgemeester én enthousiaste Kinderraad

21 Feb 2019
Op donderdag 21 februari droeg Camille Stinkens haar ambtsketen over aan de nieuwe Kinderburgemeester van onze stad: Loet Aardema. Dat deed Camille samen met burgemeester Gerdo van Grootheest. Loet zit in groep 6 van de Beatrixschool. Zij is tot Kinderburgemeester gekozen door de Kinderraad. Burgemeester Gerdo van Grootheest gaf ook het startsein voor de nieuwe Kinderraad. Een enthousiaste groep kinderen die komend half jaar weer actief meedenkt.

Omhangen abtsketen Kinderburgemeester
Licentie: 
Creative Commons
Auteur: 
Gemeente Culemborg

Over de kinderburgemeester

Kinderburgemeester ben je voor een half jaar. In die tijd heeft de Kinderburgemeester allerlei taken. Denk bijvoorbeeld aan de opening van een speelplek of het aanwezig zijn bij Dodenherdenking. Samen met de burgemeester is de kinderburgemeester bij dit soort gebeurtenissen belangrijk.

Over de kinderraad

Alle kinderen in Culemborg kunnen meedoen aan het programma Kinderraad van de Brede School Culemborg. Dit programma bestaat uit zeven lessen over het besturen van de stad. Kinderen die aan deze lessen meedoen zitten ook in de Kinderraad van Culemborg. Tijdens de lessen komen zij van alles te weten. Over het stadhuis, over buurtpanels, over wijkvoorstellen, de gemeenteraad en raadsvergaderingen. Ook maken zij kennis met de burgemeester en zijn wethouders. De Kinderraad brengt zelf een onderwerp in waarover zij willen meedenken. Andersom nodigt de gemeenteraad de Kinderraad ook uit om mee te denken over een onderwerp dat al op de agenda staat. De Kinderraad kiest na elke zeven lessen één van de kinderen als Kinderburgemeester.

Meedoen met de Kinderraad? Meld je aan op www.bsculemborg.nl.

Burgemeester en Kinderburgemeester
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Culemborg