Nieuwe griffier gemeenteraad Culemborg

11 okt 2022
Dick van der Harst wordt voorgedragen als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Culemborg. Het voorstel om hem aan te wijzen, wordt op 20 oktober 2022 door de raad besproken. Hij start in zijn nieuwe functie op 1 januari 2023. Tot 1 januari 2023 blijft Sjors Heerdink de functie op interim basis vervullen.

Dick van der Harst is 33 jaar en heeft ruime ervaring in de (lokale) democratie. Hij heeft als persvoorlichter gewerkt voor diverse politieke en maatschappelijke organisaties. Sinds 2020 heeft hij tijdelijke opdrachten uitgevoerd als raadsadviseur en plaatsvervangend griffier, onder andere bij de gemeenten Leiderdorp, Woerden, West-Betuwe, Maastricht en Epe. Momenteel is hij werkzaam als interim griffier bij de gemeente Ommen. Dick van der Harst kijkt uit naar zijn nieuwe functie: "Ik heb er ontzettend veel zin in om de gemeenteraad van Culemborg te komen versterken en samen verder te bouwen aan de lokale democratie. Ik kijk er naar uit om de raad, stad en de griffie beter te leren kennen”.

Een raadsgriffier is de eerste adviseur van de gemeenteraad. Hij staat de volksvertegenwoordigers met raad en daad bij. “Aan deze voordracht is een zorgvuldige werving- en selectieprocedure voorafgegaan”, aldus Machid el Boustati, voorzitter werkgeverscommissie.