Nieuwe gemeentesecretaris Culemborg

27 jun 2022
Vanaf 1 september 2022 is Evert Jan Kruijswijk Jansen (1981) de gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Culemborg. Hij volgt Marc Knaapen op. Marc fungeert sinds 1 december 2021 als interim gemeentesecretaris, na het vertrek van Gerard Vlekke.

Evert Jan Kruijswijk Jansen heeft een brede gemeentelijke ervaring, opgedaan in onder andere Dronten als loco-gemeentesecretaris en in Veenendaal als raadsgriffier. In zijn huidige functie bij organisatieadviesbureau Necker van Naem adviseert en begeleidt hij colleges, gemeenteraden en ambtelijke organisaties. Van 2018 tot 2022 was hij gemeenteraadslid in de gemeente Hilversum.

Hij kijkt uit naar zijn komst naar Culemborg: “Culemborg is een prachtige en ondernemende gemeente, met een rijk historie en grote ambities voor de toekomst. Die ambities kunnen we alleen samen realiseren en ik kijk er naar uit om daar samen met de organisatie, het college, de gemeenteraad en alle partners en inwoners van de gemeente aan te werken.”

Burgemeester Gerdo van Grootheest: “Culemborg is een zelfbewuste en vernieuwende stad. Daar past een gemeentelijke organisatie bij die naast onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners staat en mee vorm geeft aan de grote uitdagingen van deze tijd. Ik heb er alle vertrouwen in dat Evert Jan met zijn frisse energie onze organisatie meehelpt om weer een volgende stap te zetten. Ik kijk uit naar de samenwerking!”