Nieuw meldpunt voor ondermijning

29 mrt 2022
Er is een nieuw meldpunt geopend waar u informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. De meldingen komen op één plek binnen. waardoor we meer signalen kunnen oppakken.

Ondermijnende activiteiten

Het meldpunt is voor meldingen over ondermijnende activiteiten zoals hennepkwekerijen, heling, geweldszaken of fraude. Door de druk van criminelen op onze samenleving neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af. Dit wordt ondermijning genoemd.

Verdachte situatie

Niet alles is zichtbaar voor de gemeente en politie. Daarom is de hulp van bewoners nodig om relevante informatie te krijgen over waar verdachte situaties zijn. Zo’n situatie is te herkennen aan bijvoorbeeld afgeplakte ramen, een winkel waar geen klanten komen of een huurder die zijn huur alleen contant wil betalen. Door deze informatie te melden kunnen we criminelen sneller aanpakken.

Nieuw meldpunt  

Ziet u zaken of situaties die volgens u niet kloppen? Kijk niet weg, maar meld dit bij de gemeente Culemborg via ondermijning@culemborg.nl. Wilt u liever anoniem melden? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Zo maken we samen dit soort criminaliteit zichtbaar. Samen maken we de gemeente Culemborg veilig!