MoneyFit helpt jongeren bij omgaan met geld

17 sep 2019
In Culemborg wonen ruim 2.500 jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Op die leeftijd verandert er veel. Vaak met financiële gevolgen: uit huis gaan, studeren, een eerste baan, een relatie, een eerste (koop)huis, het krijgen van kinderen.
moneyfit
MoneyFit Culemborg helpt jongeren om op een fitte manier met hun geld om te gaan, zodat zij financieel gezond blijven.
Relatief veel jongeren komen in de financiële problemen. Ze raken het overzicht kwijt, krijgen betalingsachterstanden of zelfs flinke schulden. Om dat te voorkomen, is MoneyFit ontwikkeld, speciaal voor jongeren. Sinds vorig jaar werkt de gemeente Culemborg met MoneyFit samen.

 

Op www.moneyfit.nl/Culemborg vinden jongeren over allerlei onderwerpen informatie, tips en tools. Bijvoorbeeld over werken, studeren, wonen, geld besparen en vrije tijd. Jongeren met een vraag of jongeren die op zoek zijn naar hulp kunnen online bij MoneyFit terecht. Via de chat of Whatsapp. Anoniem kan ook. Als iemand dat wil is het mogelijk om een SchuldHulpMaatje in te schakelen. Samen gaan zij aan de slag om zijn of haar financiën weer op orde te krijgen.

MoneyFit richt zich op jongeren, maar ook ouders kunnen gebruik maken van de informatie. Denk bijvoorbeeld aan tips in situaties waar thuis te weinig geld is om deel te nemen aan een sportclub. Of dat er te weinig geld is om een noodzakelijke laptop aan te schaffen voor school. Ook staan er tips op over inkomsten uit bijbaantjes, het wel of niet moeten doen van belastingaangifte en geld besparen.

Ga voor meer informatie naar www.moneyfit.nl/Culemborg.