Militaire oefening met helikopters

11 Feb 2019
Het Defensie Helikopter Commando van de Luchtmacht houdt van vandaag 11 t/m donderdag 15 februari een oefening in Culemborg. Deze heeft tot doel de samenwerking tussen militairen op de grond en in de lucht te verbeteren. Daarnaast is het leveren van steun aan grondtroepen vanuit de lucht onderdeel van de training.

Die steun heet ‘Close Air Support’ (CAS). Communicatie vormt een belangrijk deel van het oefenen. Die is nodig voor de afstemming tussen lucht- en grondeenheden nodig is.

Het oefenen gebeurt tussen 12.00u en 22.30u. Twee tot vier Apache gevechtshelikopters trainen dan in blokken van 2 uur. Voor deze oefening gelden de minimale vlieghoogten.

Het Helikopter Commando probeert de vliegbewegingen te spreiden over oefengebieden in Nederland. Om het geluid en de belasting voor bewoners te spreiden oefent het Commando ook in het buitenland.

Door het verloop en het weer kunnen de oefeningen anders gaan dan vooraf gepland. Als u hinder heeft van de vliegbewegingen kunt u dit melden. Dit kan op luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS pagina 766. Op de website vindt u ook meer informatie.