In memoriam - Thijs Heemskerk (1959-2021)

8 Feb 2021
Afgelopen vrijdagavond overleed Thijs Heemskerk, raadslid en fractievoorzitter namens de SP in de Culemborgse gemeenteraad. 

Het is bijna niet voor te stellen. Nog maar kort geleden was Thijs gewoon zoals altijd in de raadsvergadering aanwezig. Op een manier zoals alleen hij dat kon, nam hij vol scherpte en passie deel aan het debat. We wisten dat het niet goed ging met de gezondheid van Thijs. Maar nu is hij er ineens niet meer.

Het nieuws van het overlijden van Thijs Heemskerk raakt iedereen die betrokken is bij politiek Culemborg diep. Thijs was jarenlang hét gezicht van de SP in Culemborg. Raadslid sinds 2006. Een betrokken en ervaren volksvertegenwoordiger pur sang met een rood hart. Hij kwam altijd op voor juist die Culemborgers die in een kwetsbare positie verkeren en met een kleinere portemonnee. Thijs had ook een gezonde dosis wantrouwen richting alles wat met autoriteit te maken had.  Hij hield van een stevig debat en was een raadslid naar wie geluisterd werd. En Thijs was bovenal ook gewoon een heel fijne collega. We gaan zijn gulle lach, collegialiteit en betrokkenheid bij Culemborg enorm missen. We zijn Thijs heel dankbaar voor alles wat hij heeft betekend. 

Wij wensen zijn partner Ineke, zijn zus Greetje, verdere familie, naasten en (politieke) vrienden heel veel sterkte om het verlies van Thijs te dragen. Wij hopen dat de mooie en liefdevolle herinneringen aan Thijs tot troost zullen zijn.

Namens de gemeenteraad, de griffie en het college, 

Gerdo van Grootheest,
Burgemeester van Culemborg

In memoriam: Thijs Heemskerk
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Culemborg