Melden: stankoverlast

Een bedrijf in uw woonomgeving kan stankoverlast veroorzaken. U kunt dit melden bij ons of bij de provincie. Ook uw buren kunnen zorgen voor stankoverlast. In dat geval probeert u dat eerst samen op te lossen. Lukt dat niet? Dan kunt u uw klacht melden bij ons.

Melding doen bij de gemeente

 

Stankoverlast buren melden

Uw buren kunnen voor stankoverlast zorgen. Bijvoorbeeld omdat zij een houtkachel gebruiken of een compostvat hebben. Als u een probleem heeft met uw buren, kunt u het beste eerst samen naar een oplossing zoeken. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u uw klacht over stankoverlast bij ons melden. Meestal spreken we de buurtbewoner aan die voor stankoverlast zorgt. Meld de stankoverlast online.

Stankoverlast bedrijf of veehouderij melden

Zorgt een bedrijf voor stankoverlast? Bijvoorbeeld een stal of een fabriek? Dan kunt u dit melden bij ons, via de knop bovenaan de pagina. Ook kunt u de stankoverlast melden via de provinciale milieuklachtenlijn

Wat doet de gemeente bij stankoverlast?

Gemeenten geven milieuvergunningen af aan kleine en middelgrote bedrijven. Provincies doen dat aan grote bedrijven. De meeste kleine of middelgrote bedrijven hebben geen milieuvergunning nodig. Maar zij moeten zich houden aan de regels uit het Activiteitenbesluit. Als ze die regels overtreden, kan de gemeente of de provincie een boete of dwangsom opleggen.

Meer weten?

Voor meer informatie over het melden van stankoverlast kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid.