Meer vlinders en wilde bijen in Culemborg. Help mee!

14 mei 2019
Met te weinig insecten kan onze voedselvoorziening in gevaar komen! Gelukkig kan iedereen zelf iets doen. Kom 22 mei naar de informatieavond en krijg een plantje mee.
Wilde bijen, vlinders en andere insecten hebben het moeilijk. Dat is slecht voor de biodiversiteit. Veel planten zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van bestuiving door insecten. En dat geldt ook voor de dieren die daarvan weer afhankelijk zijn. Onze voedselvoorziening kan zelfs in gevaar komen!

Gelukkig kan iedereen zelf iets doen. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG), de Vlinderstichting en de gemeente Culemborg organiseren een informatieavond over biodiversiteit. De bijeenkomst is op woensdag 22 mei in het stadhuis, Oude Vismarkt 4 in Culemborg en start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur.

Programma

Kars Veling van de Vlinderstichting vertelt wat u zelf kunt doen om de biodiversiteit in hun tuin te verhogen. Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente hebben een actie voor meer biodiversiteit op het erf. Inwoners met meer dan 1.500 m2 erf kunnen zich op die avond aanmelden voor een biodiversiteitsplan voor hun grond. Verschillende organisaties uit Culemborg en omgeving hebben deze avond een stand om u te informeren.

Ook met stadstuin of balkon kunt u meedoen aan een initiatief om uw tuin of balkon om te vormen tot een bijenparadijs. Vanaf 23 mei staat op de website van Stichting Landschapsbeheer Gelderland informatie over de te gebruiken planten. U kunt op deze website gratis planten bestellen. Wees er snel bij!

Aanmelden

Na de informatieavond kunt u zich aanmelden voor diverse activiteiten. Ga naar www.landschapsbeheergelderland.nl.