Lancering Ongehinderd App

Een dagje uit, een avondje op stap. In Culemborg vinden we het belangrijk dat iedereen hiervan kan genieten. Ook als je moeite hebt met bewegen, horen of zien. Voor die mensen brengen we graag de toegankelijkheid van verschillende locaties in Culemborg in kaart. Daarom sluit de gemeente zich aan bij de landelijke organisatie Ongehinderd. Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland.

Ongehinderd App

In de gratis app Ongehinderd staat welke plekken toegankelijk zijn. En het laat zien welke voorzieningen zo’n locatie biedt. Afgelopen zomer toetste het keuringsteam van Ongehinderd 16 gebouwen in Culemborg op toegankelijkheid. De resultaten komen in de app Ongehinderd.

Feestelijke lancering

De app lanceren we op woensdag 27 november. U bent van harte welkom van 10.00 tot 12.00 uur in het stadhuis (Oude Vismarkt 4). Mensen die blind of slechtziend zijn, slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden kunnen straks via de app zien welke locaties in Culemborg voor hen toegankelijk zijn. Het leuke is dat mensen ook zelf hun favoriete plekken in de app Ongehinderd kunnen beoordelen.

Programma

U bent woensdag 27 november van harte welkom van 10.00 tot 12.00 uur in het stadhuis (Oude Vismarkt). U bent van harte welkom in de stadszaal.

10.00 - 10.15 uur              Opening door wethouder Simon Buwalda
10.15 - 11.00 uur              Presentatie door Ongehinderd
11.00 - 11.30 uur              Ongehinderd Quiz
11.30 - 12.00 uur              Afsluiting

Aanmelden is niet nodig. Wees welkom!