Koninklijke onderscheidingen opgespeld

3 jul 2020
Burgemeester Gerdo van Grootheest overhandigde vrijdag 3 juli persoonlijk het koffertje met de onderscheidingen aan de 12 gedecoreerden.
lintjes 3 juli 2020
Op 24 april had hij de mensen al gebeld om te vertellen dat ‘het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd’ om hen te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Een persoon werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Vanwege corona kon Van Grootheest de onderscheidingen toen persoonlijk niet opspelden. Dat kon vrijdag ook niet.

 “Deze Culemborgers hebben jarenlang veel gedaan voor de samenleving. Dat waarderen we vanzelfsprekend enorm; de onderscheiding is dik verdiend. Fijn dat ik de 12 gedecoreerden persoonlijk heb kunnen spreken. Er was begrip dat het dit jaar allemaal anders loopt dan normaal. De reacties waren desondanks zeer warm. Jammer dat ik de onderscheidingen niet persoonlijk op kon spelden. Familieleden vonden het een eer om dat te mogen doen”, vertelt Van Grootheest nadat hij het laatste koffertje had afgeleverd. 
 
Een lijst met de gedecoreerden in 2020 en de jaren daarvoor kunt u vinden op www.culemborg.nl/koninklijke-onderscheiding