Kinderraad en kinderburgemeester

Alle basisschoolkinderen uit de groepen 6/7/8 in Culemborg kunnen meedoen met de Kinderraad Culemborg. Daarvoor volgen ze het naschoolse programma Kinderraad van de Brede School Culemborg. Dit programma bestaat uit 7 lessen over de gemeente, democratie, debatteren en de stad Culemborg. De kinderen die meedoen aan dit programma kunnen daarna lid worden van de Kinderraad Culemborg. Tijdens de lessen kiezen de kinderen een kinderburgemeester en drie kinderwethouders. De kinderburgemeester en wethouders blijven een half jaar actief. De kinderburgemeester geeft het stokje dan over aan zijn of haar opvolger. De kinderwethouders worden opnieuw gekozen of herkozen. Kinderen in de Kinderraad zitten op een basisschool in Culemborg en mogen lid blijven tot ze groep 8 verlaten.

Aanmelding

Via school krijgen alle kinderen in Culemborg een aanmeldingsformulier van de activiteiten van de Brede School Culemborg. Via dit formulier kunnen kinderen zich aanmelden voor het programma Kinderraad. Het kan ook via de website www.bsculemborg.nl.

Wie is de huidige kinderburgemeester?

Sarah Jansen is op dit moment kinderburgemeester van Culemborg. 
Hiervoor waren Rana Dahri, Wende Schardijn, Wsal Edris, Jedidja Jansen, Dinthe Meijer, Noor El Ouasdad, Ouiam El Ouasdad, Sheena Doekhi, Bobbie Smeets, Camille Stinkens, Ruben van Doorn, Loet Aardema en Santiago Saija kinderburgemeester.

Kindercollege

  • Kinderburgemeester Sarah Jansen 
  • Locoburgemeester en Kinderwethouder Sijn Hofhuis 
  • Kinderwethouder Noey Boelbaai  
  • Kinderwethouder Lynn Nellestein

De Kinderraad

Wsal Edris, Rana Dahri, Hannah Stekelenburg, Rahf Jadallah, Noor-Sophie van Alphen, Stan Aartse Tuijn, Claire Broekhuizen, Milon ten Voorden, Bram van Herwijnen en Damian Salari.

Openingstijden

maandag 9.00 - 16.00 uur
dinsdag 9.00 - 19.00 uur
woensdag 9.00 - 16.00 uur
donderdag 9.00 - 16.00 uur
vrijdag 9.00 - 12.00 uur

Wij werken op afspraak

Bezoekadres

Ridderstraat 250 (ingang Oostersingel)
4101 BK Culemborg

Postadres

Postbus 136
4100 AC Culemborg

Informatiemagazine - voorzieningen en stratengids
 

Contact

Telefoon 0345 477 700
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag van 9.00 - 16.00 uur
Vrijdag van 9.00 - 12.00 uur

E-mail info@culemborg.nl

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Culemborg