Kinderraad en kinderburgemeester

C. Logo kinderburgemeester
Kinderraad en kinderburgemeester

Alle kinderen in Culemborg kunnen meedoen aan het programma Kinderraad van de Brede School Culemborg. Dit programma bestaat uit 7 lessen over het besturen van de stad Culemborg. De kinderen die meedoen aan dit programma kunnen daarna lid worden van de Kinderraad Culemborg. Tijdens de lessen kiezen de kinderen een kinderburgemeester en drie kinderwethouders.

De kinderburgemeester en wethouders blijven een half jaar actief. De kinderburgemeester geeft het stokje dan door aan zijn of haar opvolger. De kinderwethouders worden opnieuw gekozen of herkozen. Kinderen in de Kinderraad zitten op een basisschool in Culemborg en mogen lid blijven tot ze groep 8 verlaten.

Aanmelding

Via school krijgen alle kinderen in Culemborg een aanmeldingsformulier van de activiteiten van de Brede School Culemborg. Via dit formulier kunnen kinderen zich aanmelden voor het programma Kinderraad. Het kan ook via de website www.bsculemborg.nl.

Wie is de huidige kinderburgemeester?

Rhana Dahri is op dit moment kinderburgemeester van Culemborg.
Hiervoor waren Wende Schardijn, Wsal Edris, Jedidja Jansen, Dinthe Meijer, Noor El Ouasdad, Ouiam El Ouasdad, Sheena Doekhi, Bobbie Smeets, Camille Stinkens, Ruben van Doorn, Loet Aardema en Santiago Saija kinderburgemeester.

Kindercollege

  • Kinderburgemeester Rhana Dahri
  • Locoburgmeester en Kinderwethouder Sijn Hofhuis
  • Kinderwethouder Hannah Stekelenburg 
  • Kinderwethouder Rahf Jadallah

De Kinderraad

Iris Boddeke, Noey Boelbaai, Anissa Bosveld, Seline Bregman, Noor Hidraoui, Renske Batten, Peter Bikker, Wsal Edris, Tess Walhout, Noor-Sophie van Alphen, Inessa van den Akker, Stan Aartse Tuijn en Stien Batelaan.

Vragen aan de kinderraad of de kinderburgemeester?

Mail naar kinderburgemeester@culemborg.nl of kinderraad@culemborg.nl?