Kinderopvang

In Culemborg zijn diverse aanbieders voor kinderopvang. Adressen en locaties vindt u in het landelijk register kinderopvang.

Ouders die gebruik maken van geregistreerde kinderopvang kunnen via de belastingdienst een tegemoetkoming van het Rijk ontvangen. Voor een aanvraagformulier en een berekening van de tegemoetkoming die u kunt ontvangen kijkt u op belastingdienst.nl.

Tegemoetkoming in de kosten

Voor bepaalde doelgroepen is een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang bij de gemeente mogelijk. Kijk in de digitale balie of u in aanmerking komt. U vindt daar ook het aanvraagformulier.

Veiligheid, hygiëne en pedagogisch beleid

De GGD inspecteert jaarlijks alle kindercentra op de volgende kwaliteitseisen: ouderinspraak, personeel, veiligheid & gezondheid, accommodatie & inrichting, groepsgrootte & leidster-kind-ratio en pedagogisch beleid & pedagogische praktijk. Op de website van de GGD is een korte samenvatting van het rapport in te zien. Als ouders kunt u via de locatie van uw kind het volledige rapport ter inzage vragen.

Meer informatie

Indien u meer informatie wilt over de wetgeving, toezicht en kwaliteitscontrole rond de kinderopvang dan kunt u kijken op de website van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.