Kinderen onderhouden ‘voortuin van Culemborg’ tijdens jaarlijkse Natuurfeestdagen

12 mrt 2019
Op 5 en 7 maart waren groep 8-leerlingen van de Culemborgse basisscholen enthousiast aan het werk in het griendcomplex ‘Vretstrooi’ aan de Zeedijk.
wethouder Joost Reus en Esther Tiemessen van Staatsbosbeheer helpen de kinderen
Door het griend te onderhouden zorgen ze meteen voor hun natuurlijke omgeving. Eén keer per jaar organiseert Natuur- en Milieueducatie Culemborg deze ‘Natuurfeestdagen’. Wethouder Joost Reus en Esther Tiemessen van Staatsbosbeheer hielpen op donderdag de hardwerkende leerlingen.

De leerlingen gingen met takkenschaar en boomzaag flinke takken te lijf. De afgesneden takken verplaatsten ze naar een verzamelplek. Daar lieten medewerkers van Staatsbosbeheer zien hoe het griendhout verzameld en opgebost wordt. Met een zelf geschilde tak bakten de kinderen een broodje boven een vuurtje en kregen ze warme chocolademelk.

Tijdens deze natuurfeestdagen was er een wisseltrofee te winnen. Deze trofee is voor de school die het beste voor het griend gezorgd heeft. Welke school dat is, is op dit moment nog niet bekend. De winnende school krijgt hierover bericht.

De Natuurfeestdag bedankt de inzet van de vrijwilligers, Supermarkt Albert Heijn en Natuurwinkel Naturijn.