Kinderburgemeester Santiago zoekt bonus opa’s en oma’s

12 Feb 2020
Kinderburgemeester Santiago wil jong en oud verbinden om eenzaamheid tegen te gaan. Daarom houdt hij zaterdag 15 februari een speeddatemiddag in BonVie.

Tijdens deze middag krijgen Culemborgse opa’s en oma’s de kans te speeddaten met kinderen en jongeren die de liefde en steun van grootouders moeten missen. Of opa’s en oma’s die het gemis van kleinkinderen ervaren. “Ik hoop op deze manier bonus opa’s en oma’s te vinden. Het is denk ik een mooie manier om eenzaamheid te doorbreken”, zegt Santiago, die zelf ervaart hoe fijn het is om grootouders te hebben.

De Culemborgse Kinderraad kiest ieder half jaar uit hun midden een kinderburgemeester. Deze mag in het half jaar dat hij of zij in functie is, een eigen project uitvoeren. Tot eind februari is Santiago Saija, leerling van de Koningin Beatrixschool, de kinderburgemeester. Zaterdag 15 februari organiseert hij als onderdeel van zijn project deze bijzondere middag.

De speeddatemiddag is bij BonVie in restaurant De Ontmoeting, Admiraalvlinderlaan 2 in Culemborg tussen 13.00 en 16.00 uur. Deelname is gratis.

Voelt u zich aangesproken door de oproep van Santiago? Meld u dan aan via culemborgverbindt@gmail.com of WhatsApp 0683879774. Hier kunt u ook terecht als u vragen heeft.