Kinderboerderij verzamelt plastic doppen voor KIKA

22 jan 2019
Sinds 2018 is de kinderboerderij een inzamelpunt voor plastic doppen voor een goed doel. Tot nu toe werd er ingezameld voor KNGF blindengeleidehonden. Om logistieke reden is besloten in te zamelen voor een ander goed doel: KIKA. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij de kinderboerderij.

Het inleveren van plastic doppen was het afgelopen jaar een groot succes. Voor KNGF moesten grote aantallen ingezamelde doppen ver weggebracht worden. Voor KIKA kan de kinderboerderij de doppen in de Betuwe inleveren.

Wat voor doppen?

U kunt allerlei soorten doppen inleveren zolang ze maar van hard plastic zijn. Denk daarbij aan doppen van vruchtensappakken, frisdrankflessen, sportdrankjes, zeep- en shampooflessen, maar ook pindakaas- en chocoladepastadoppen.

In de hal van de kinderboerderij staat een blauwe melkbus. Hierin kunt u uw doppen achterlaten. Wij zorgen er dan voor dat de doppen op de goede plaats terechtkomen.

Er is wel een aantal spelregels:

  • Alleen het recyclen van doppen en deksels die hard zijn is mogelijk.
  • De doppen en deksels moeten vrij zijn van andere materialen. Er mag geen karton, metaal of rubber aan vastzitten. Frisdrankdoppen mogen wél.
  • De doppen moeten schoon zijn.
  • Lever de doppen los in, zonder zakjes of ander verpakkingsmateriaal.

Helpt u de kinderboerderij? Spaar dan uw doppen op en levert ze bij ons in!