Kinderboerderij De Heuvel weer open

1 jul 2020
Vanaf 1 juli is de kinderboerderij weer open voor bezoekers. Er geldt wel een aantal beperkingen

Dit betekent het volgende:

  • Vanaf 1 juli 2020 is De Heuvel op woensdag en vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur weer te bezoeken.
  • Er mogen maximaal 25 bezoekers tegelijk op het terrein zijn. Dit om veilige afstand te kunnen borgen. Er geldt namelijk een maximum aantal aanwezigen van 35 op het terrein van de kinderboerderij. Medewerkers van de gemeente en de kinderopvang/dagbesteding meegerekend. Dit is volgens de regels van de VSKBN (vereniging voor stadsboerderijen en kinderboerderijen in Nederland).
  • Stallen en gebouwen blijven gesloten voor publiek. Alleen het terrein buiten is toegankelijk.
  • Sanitaire voorzieningen zijn niet beschikbaar voor bezoekers.
  • Er wordt gewerkt met een toegangssysteem. Bij het toegangshek zijn toegangsbewijzen beschikbaar. Zijn deze op, dan in de kinderboerderij op dat moment vol. Kom dan op een later moment terug.

Meer mogelijkheden

Wanneer openstelling goed verloopt is in fases meer mogelijk. Hiervoor is een plan gemaakt.
Bovenstaande werkwijze wordt elke twee weken geëvalueerd en getoetst aan de op dat moment geldende regels. Als het mogelijk is, gaat de kinderboerderij vaker of langer open.

Hou het veilig

Wij vragen u vriendelijk de hierboven genoemde regels en de adviezen vanuit het RIVM/GGD op te volgen. Dit is voor uw eigen veiligheid en die van onze medewerkers en andere bezoekers.

  • Houd minimaal 1,5m afstand van elkaar
  • Bij klachten, blijf thuis!
  • Was regelmatig je handen.

Sinds maart, bij de uitbraak bij Covid-19, is kinderboerderij De Heuvel gesloten voor publiek. De aanloop is, zeker op zonnige dagen, erg groot. Daardoor kan de veiligheid van bezoekers en medewerkers niet meer gegarandeerd worden. De gemeente Culemborg volgde hierin, net als het Kabinet, de richtlijnen van het RIVM en GGD. Langzaam zien we dat er versoepelingen mogelijk zijn. Wij zijn hier blij mee en zien jullie graag weer verschijnen!