Kikkerpad

Wandelroute

Het Kikkerpad loopt door de bebouwde kom van Culemborg langs veel waterrijke plekken. U loopt langs grachten, oude riviertjes en ook langs nieuw aangelegde waterpartijen die dienen voor de opvang van regenwater. In het voorjaar zijn hier de nodige kikkers en andere amfibieën te zien en te horen.

Ontdek groen en waterrijk Culemborg te voet

De rondwandeling in Culemborg Oost is met groene stickers bewegwijzerd, in Culemborg West met blauwe stickers. Beide wandelingen zijn ongeveer 9 km lang en zowel linksom als rechtsom te wandelen. Vanaf het station is de aanlooproute aangegeven.

Ontstaan

In 1994 heeft de gemeente Culemborg de gemeentelijke natuurprijs gewonnen met het park De Zump. Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij reikte deze prijs uit om natuurontwikkeling en natuurbehoud in en door gemeenten te stimuleren. De jury vond de Culemborgse werkwijze inspirerend.

Het winnen van de prijs was destijds voor de gemeente Culemborg de reden om de Kikkerpad-wandelroute te ontwikkelen. In 2016 heeft gemeente Culemborg met advies van de natuur- en vogelwacht de route geactualiseerd.