Kentekenplaten goed vastzetten of laten stelen?

7 jun 2021
Garage de Waal
Ook de kentekenplaten goed vast laten zetten op uw auto? Kom dan op zaterdag 12 juni tussen 8.00 uur tot 12.00 uur naar garage de Waal, Rijksstraatweg 12 in Culemborg.

In Culemborg worden er veel kentekenplaten gestolen. Deze kunnen eenvoudig van uw auto geschroefd worden. Voorkom dit en kom langs. Uw kentekenplaten worden zo vast gemaakt dat ze niet meer losgeschroefd kunnen worden. 

Wat is autokraak eigenlijk?
Overal waar dagelijks auto’s staan, daar komt autokraak voor. Op straat, in parkeergarages, naast kantoren, rondom hotels, ook bij evenementen of zomaar voor je huis. Vaak op plekken waar veel auto’s staan en weinig mensen zijn.

Autokrakers weten precies waar ze moeten zijn en wanneer. Ze kennen het gedrag van automobilisten en weten goed wat er te halen valt. Ook op plekken waar u maar even bij uw auto weg bent, zoals de supermarkt, sportschool, park of zwembad.

Wat wordt er gestolen?
In minder dan 20 seconden wordt een ruitje ingetikt, de auto geopend en doorzocht. Voor het inslaan van een autoruit wordt vaak een hard voorwerp gebruikt. Alles wat voor de hand ligt en snel kan worden verhandeld is aantrekkelijk voor de dief. Laptops, tablets, dure koptelefoons en digitale camera’s zijn favoriet. Maar ook tankpassen, gereedschap, dure kleding, boodschappen, tassen en hele koffers. Nu hebben ze het vooral voorzien op kentekenplaten. Daarom onze samenwerking met garage de Waal voor deze actie om uw kentekenplaten goed te laten vastzetten.

Wat kunt u verder nog zelf doen?
Als u een verdachte situatie in uw buurt ziet, bel meteen 112! U kent uw omgeving en ziet meteen als er mensen zijn die niet ‘in het beeld passen’. Elke situatie die u niet vertrouwt is een goede reden om te bellen. Daarmee helpt u de politie in actie te komen. Ga niet zelf op de situatie af!