Josefschool wint Natuurfeestdag-wisseltrofee.

28 mei 2019
Dinsdagmiddag 21 mei ontving groep 8 van de Josefschool ‘de Natuurfeestdag- wisseltrofee’. Staatsbosbeheer en Natuur- en Milieueducatie (NME) Culemborg reikten de prijs uit.
uitreikingnfdtrofeejosefschool
Licentie: 
Creative Commons
Auteur: 
Creative Commons
Leerlingen van de Josefschool nemen de NFD wisseltrofee met veel enthousiasme in ontvangst.

 

De wisseltrofee is nooit eerder met zoveel gejuich ontvangen. De leerkracht had hun eerste overwinning tot de uiteindelijke uitreiking geheim weten te houden voor de leerlingen. Alle leerlingen kregen vanuit de NME een Culemborg Klopt-potlood en van boswachter Arjan de Jong een milieuvriendelijke drinkfles.
 

Van alle scholen die meededen waren de leerlingen van de Josefschool overduidelijk de winnaars. Zij werkten bijzonder enthousiast bij het griendcomplex aan de Zeedijk. Ze snoeiden het meest veilig en nauwkeurig en werkten daarbij het best samen. Door de inzet van de kinderen kunnen de gesnoeide wilgen weer goed uitlopen. Zo hebben de leerlingen bijgedragen aan het in stand houden van de voor Rivierenland zo typische grienden.

Bij de Natuurfeestdagen helpen elk jaar leerlingen bij het onderhoud van het griendlandschap. NME Culemborg, de gemeente Culemborg, de Natuur- en Vogelwacht en Staatsbosbeheer organiseren die dagen. De versnaperingen waren mogelijk door natuurwinkel Naturijn en supermarkt Albert Heijn.