Nieuws

Op de hoogte blijven van Culemborgs nieuws? Meld u zich aan voor de wekelijkse digitale nieuwsbrief   Nu aanmelden
U kunt ons ook volgen op twitter: @culemborg, Facebook: gemeenteculemborg en instagram: gemeente_culemborg

• Autobranden in Parijsch

Vannacht is er in de wijk Parijsch een autobrand geweest die is overgeslagen naar drie andere auto’s. Voor de betrokkenen is het ontzettend naar dat zij dit moeten meemaken.
  • Ondernemers voor Ondernemers: Duurzaam kennis uitwisselen

Op donderdag 25 oktober is in Pop-Up Duurzaamheidscentrum ‘Energiemarkt 11’. Het is een bijeenkomst voor en door (Culemborgse) ondernemers. Onderwerp van de avond is ‘Duurzame Bedrijfsvoering’. Ondernemers tonen hun duurzame producten en diensten. De bijeenkomst is voor uitwisseling van kennis.

• Bomen snoeien

Op maandag 22 oktober 2018 snoeit de gemeente bomen aan de Meerlaan, langs de parkeervakken bij Centrum voor Jeugd en Gezin en ElkWelzijn. Tijdens de snoeiwerkzaamheden is een aantal parkeervakken afgezet. De bedrijven zijn gewoon bereikbaar.

• Eerste 'Dag van de Werkzoekende' in Culemborg

JobHulp Culemborg organiseert voor de eerste keer de Dag van de Werkzoekende! Dat is op donderdag 1 november 2018 van 13.00-17.00 uur. Een middag vol inspiratie en motivatie.

• Foutieve brieven over de ondergrondse containers van Avri

Aan de inwoners van Culemborg zijn brieven over de definitieve plaats van de ondergrondse containers gestuurd. Een aantal adressen heeft de verkeerde bijlage ontvangen.

• Gratis parkeren in de herfstvakantie

Van 20 tot en met 28 oktober kun je gratis parkeren in Culemborg. De parkeermeters worden dan aangepast aan het nieuwe tarief.

• Verkeersknelpunten in kaart brengen

Culemborg moet op het gebied van verkeer in de toekomst veilig, bereikbaar en leefbaar blijven. Daarom maken wij een mobiliteitsplan (GVVP). Dit willen wij samen met  inwoners, ondernemers en organisaties doen. Het project start met het in kaart brengen van alle knelpunten en wensen voor verkeer in Culemborg. Om de lijst zo compleet mogelijk te maken, hebben wij uw hulp nodig.

• Waterpartij Markt ‘dicht’ in de winter

Op 19 oktober wordt de waterpartij op de Markt klaar gemaakt voor de winter. Het water wordt afgesloten.

• Geslaagde open dag hulpdiensten

Ruim 15.000 bezoekers van de open dag hulpdiensten in het havengebied keken zaterdag 13 oktober hun ogen uit. Voor het jaar waarin Culemborg viert dat het 700 jaar stadsrechten heeft, pakten de hulpdiensten extra groot uit. Trots presenteerden ze hun materieel en gaven demonstraties op land en water.

• Informatieve wijkavond over energiebesparing

Ruim 30 bewoners uit Terweijde kwamen maandagavond 9 oktober samen in het duurzaamheidscentrum Energiemarkt 11. Vrijstad Energie gaf informatie over mogelijkheden voor zonnepanelen en energiebesparing in de eigen woning.

• Winnaar Lachgasactie

Van mei tot juli konden inwoners van Culemborg op straat gegooide lachgasampullen inleveren. Wie kon raden hoeveel ampullen ingezameld werden?

• De Brede school voor Ouders van start

Na de herfstvakantie start de ‘Brede School voor Ouders’. Het programma wordt voor en door ouders samengesteld. Het doel is om ouders te versterken in hun ouderschap. Net als de Brede School voor kinderen kunnen ouders zich inschrijven voor diverse activiteiten. Elk blok worden weer andere activiteiten aangeboden.

• Informatiebijeenkomsten Windwinning goed bezocht

Bijna honderd bezoekers kwamen naar de informatiebijeenkomsten van Windwinning Culemborg. Er waren veel vragen over het hoe-en-waarom van nieuwe windmolens binnen de gemeente. De meeste bezoekers zien de molens het liefst langs de N320 staan.

• Stadsgesprek Opgroeien en Rondkomen

Op maandagavond 5 november is vanaf 20.00 uur een Stadsgesprek over ‘Opgroeien en Rondkomen’ in het stadhuis. Het doel van de avond is om kennis en ervaringen te delen.

• Voorstelling ‘NS zet bussen in’

De theatervoorstelling ‘De NS zet bussen in’ heeft het thema zelfmoord. Doel van de voorstelling met direct erna een nabespreking is zelfmoord bespreekbaar te maken. Want erover durven en mogen praten kan het verschil maken. De voorstelling neemt je mee in de gedachtewereld van iemand met zelfmoordgedachten. Vanuit het perspectief van de persoon zelf en de nabestaanden.