Informatiebijeenkomst voor ondernemers over zonnepanelen

10 sep 2019
Voor ondernemers organiseren de Kring Culemborgse Bedrijven (KCB), Energie Samen Rivierenland (ESR) en Over Morgen op donderdag 19 september een speciale voorlichtingsbijeenkomst over zonnedaken.

Tijdens de bijeenkomst wordt u geïnformeerd over welke mogelijkheden uw dak heeft voor het opwekken van zonne-energie en welke financiële voordelen het u oplevert. De inloop is vanaf 16.30 uur. De bijeenkomst zelf is van 17.00 tot 18.00 uur in de Burgerzaal in het stadhuis (Oude Vismarkt 4).

Waarom deze informatiebijeenkomst?

De gemeente Culemborg wil werk maken van een gezonde, duurzame en toekomstbestendige leefomgeving. Ons streven is om in 2040 energieneutraal te zijn. Een grote uitdaging, waarbij de betrokkenheid van inwoners en ondernemers cruciaal is. Samen met de KCB werkt de gemeente aan een gezamenlijke strategie voor de energietransitie. Onderdeel hiervan is de ontwikkeling van zonne-energie.

Verzilver uw dak met zonnepanelen

De informatiebijeenkomst is bedoeld voor ondernemers van wie het dakoppervlak van hun pand ruimte biedt om zonnepanelen te installeren. Door de provincie Gelderland is het onafhankelijke bureau ‘Over Morgen’ gevraagd om u als ondernemer kosteloos te ondersteunen bij:

  • Het maken van een persoonlijke dakscan voor de geschiktheid  van uw dak;
  • Bepalen  welke businesscase voor u het gunstigst is en;
  • Het aanvragen van een SDE+-subsidie bij de rijksoverheid om zonnepanelen op uw dak te installeren.

Aanmelden

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst van donderdag 19 september kan via www.overmorgen.nl/verzilver-uw-dak-met-zonnepanelen/. U vindt op deze site ook meer informatie én u kunt hier terecht voor het aanvragen van de persoonlijke dakscan.