Informatieavond verduurzaming VvE’s

4 jun 2019
Op 18 juni 2019 is er een informatiebijeenkomst over energiebesparing voor leden van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Gemeente Culemborg organiseert dit samen met het Energieloket Het nieuwe wonen Rivierenland en het VvE Energieloket Gelderland.
logoenergiekculemborg
De bijeenkomst is extra interessant voor bewoners van appartementgebouwen. Zeker als die vóór 1990 zijn gebouwd en uit tien of meer woningen bestaan. De volgende informatie komt aan bod:
  • Wat zijn de mogelijkheden om grootschalig energie te besparen of samen op te wekken. En wat doet dat met uw wooncomfort en energierekening?
  • Hoe komt een VvE aan financiering en hoe krijg ik mijn buren mee?
  • Speciale aandacht is er voor VvE’s die naar ‘Nul op de Meter’ willen gaan. Dit betekent dat na een grondige vernieuwing het energieverbruik gemiddeld op nul uitkomt. Er wordt dan evenveel energie opgewekt als verbruikt. Uw gebouw moet daar wel geschikt voor zijn. Het VvE Energieloket helpt u graag om dit met u uit te zoeken.
  • Tijdens de avond is er ook aandacht voor de VvE-scan. Welke stappen kan een VvE zetten om naar ‘Nul op de Meter’ te gaan. De subsidie voor deze scan is te gebruiken door VvE’s die bestaan uit minimaal tien appartementen. Die moeten gebouwd en opgeleverd zijn voor 1990 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Aanmelden

De bijeenkomst is op 18 juni 2019 van 19.00 - 21.00 uur in het stadhuis, Oude Vismarkt 4. Inloop vanaf 18.45 uur. Wilt u erbij zijn? Stuur dan een e-mail met uw naam, adres en aantal personen naar info@vve-energieloket.nl. Let op: er zijn maximaal 80 plaatsen, dus meld u op tijd aan.