Hoe gaat het met de nieuwe manier van afval aanbieden?

17 sep 2019
De nieuwe manier van afval aanbieden begon ruim 2 maanden geleden. Dat is voor iedereen wennen. Ook voor Avri-medewerkers.
Logo_avri_kleur
Er zijn bijvoorbeeld veel routes veranderd voor het ophalen van plastic verpakkingen en drinkpakken, gft-afval en papier. De medewerkers slaan daarom per ongeluk wel eens een straat over. Het afval wordt dan zo snel mogelijk alsnog opgehaald. Sommige ophaaldagen zijn veranderd. Twijfelt u over de ophaaldag in uw straat? U zoekt die makkelijk op via de Avri Afvalapp of www.avri.nl.

 

Bijplaatsingen verminderen

Veel inwoners waren bang voor vuilniszakken naast de ondergrondse containers. De zogenaamde bijplaatsingen. Bijplaatsingen zijn er geweest. In juli 53 en in augustus 40. Met het oude systeem waren dat er gemiddeld 24 per maand. De daling zet in. En we verwachten dat er de komende maanden steeds minder bijplaatsingen zijn. Wat we wel zien is dat sommige mensen openbare prullenbakken of andere plekken gebruiken voor hun restafval. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.  

Stadscentra krijgen vanaf oktober ondergrondse containers voor plastic en pak

In oktober gaan inwoners die in het centrum wonen ondergrondse containers voor plastic verpakkingen en drinkpakken gebruiken. U kunt dit afval vanaf dat moment naar de container brengen wanneer het u uitkomt. U krijgt hierover bericht. Inwoners van flats en appartementen buiten het centrum blijven de speciale zakken voor plastic verpakkingen en drinkpakken gebruiken. Avri haalt de zakken iedere week op. 

Gratis grotere container voor plastic verpakkingen en drinkpakken.

Heeft u een kleine (140 liter) container voor plastic verpakkingen en drinkpakken (PD), maar wilt u graag een grote container (240 liter)? U kunt een PD- containerwissel aanvragen via  www.avri.nl/container-bestellen. Vraagt u de PD-containerwissel aan voor het einde van het jaar, dan is het gratis.