Hart van Nieuwstad

Het is alweer een paar jaar geleden dat de bebouwing langs de Boerenstraat werd gesloopt. Er zouden snel nieuwe woningen komen, maar door de crisis ging dat niet door. Daarom legde de gemeente tijdelijk grasvelden aan op de plekken waar woningen zouden komen. Ook werd het parkeerterrein opgeknapt en een speelterrein gemaakt.

Bouw start begin 2020

Nu gaat er eindelijk gebouwd worden. Aannemer Van Arnhem en de gemeente hebben daarvoor een plan gemaakt dat zo goed mogelijk past in de omgeving. De bouw start half maart 2020.

Het plan

Een schets van hoe de nieuwe huizen in Hart van Nieuwstad eruit gaan zien.
Er komen 29 huurwoningen met eigen parkeerplaatsen. Het parkeren op de Mariahof kan daarom voorlopig gratis blijven. Alle woningen worden vrije sector huurwoningen. De woningen worden gebouwd inclusief complete keuken en luxe badkamer. De woningen worden gasloos gebouwd.  

Ook de Boerenstraat wordt opnieuw ingericht met nieuwe en passende bomen. Dat stond pas later op de planning, maar om de overlast voor de buurt te beperken willen we dat in een keer doen.

Vervolg

Naar aanleiding van de inloopavond worden alle vragen en opmerkingen verzameld. De aannemer vraagt vervolgens een omgevingsvergunning aan. Daarvoor gelden de normale mogelijkheden van bezwaar maken.

Heeft u nu al vragen?

Dan kunt u contact opnemen met de projectleider van de gemeente Culemborg. Mail naar info@culemborg.nl, ter attentie van Bouke Vellinga.