Hart onder de riem

Burgemeester Van Grootheest, kinderburgemeester El Ouasdad willen anderen graag een hart onder de riem steken. Inwoners en ondernemers bieden hulp.

Berichten van burgemeester Gerdo van Grootheest

 • Tijdens de dodenherdenking op 4 mei hield burgemeester Van Grootheest een toespraak - Lees zijn toespraak
 • In oktober richtte de burgemeester via de Culemborgse Courant en deze site woord tot de Culemborgers - Lees het bericht
afbeelding van video Gerdo van Grootheest
Burgemeester Gerdo van Grootheest sprak 17 maart 2020 de inwoners van Culemborg online toe.
Klik op de foto voor zijn online toespraak. Of lees online wat hij zei.

 

 

 

 

Van Grootheest roept op om kaarten te versturen
Veel mensen kunnen de deur niet uit of mogen geen bezoek ontvangen. Met een kaartje kun je laten zien dat je aan de ander denkt. Je kunt een ander er erg blij mee maken. Naar wie stuur jij een kaart?

 

 

 

video gerdo voor basisschoolleerlingen
Burgemeester Gerdo van Grootheest spreekt alle basisschoolleerlingen toe en heeft een leuke tip.

 

 

 

 

video Gerdo van Grootheest 19-12-2020
Waarom is het zo belangrijk om je aan de lockdown en andere maatregelen rond corona te houden? Er is een lichtpuntje, het vaccin komt eraan. Hou vol. En let op elkaar.

 

 

 

 

Kinderburgemeester Noor el Ouasdad

kinderburgemeester spreekt kinderen toe
Onze kinderburgemeester Noor El Ouasad heeft voor alle kinderen in Culemborg een mooie boodschap: 'We zitten nu in een lastige situatie door het coronavirus. Maar hou je aan de regels. Dan hoeven we ons geen zorgen te maken'.

 

 

 

In de meivakantie blijft iedereen thuis. In verband met
kinderburgemeester meivakantie
corona. Onze kinderburgemeester geeft 5 leuke tips om thuis te kunnen doen.

 

 

 

 

burgemeester en kinderburgemeester kijken terug
De burgemeester en kinderburgemeester kijken terug op afgelopen maanden in coronatijd. Hoe hebben zij het beleefd en hoe gaan zij de zomer in?

 

 

 

 

Hulp en berichten uit de stad

In Culemborg staan veel mensen klaar om anderen te helpen.

 • ElkWelzijn houdt een overzicht bij van initiatieven, uit de stad en landelijk. Heeft u ondersteuning nodig of wilt u iets betekenen voor uw buurtbewoners? Kijk op www.elkwelzijn.nl 
 • Facebookgroep: Culemborgers helpen elkaar
 • Zet werkende kanjers in het zonnetje via www.gelderlandhelpt.nl
 • Ouderen kunnen op telefoonnummer 0348 - 46 66 66 dagelijks tussen 9.00 - 17.00 uur terecht met vragen over het coronavirus. Of gewoon om een praatje te maken - www.anbo.nl 
 • Lokale ondernemers blijven bereikbaar: Wees loyaal, koop lokaal! - kooplokaalculemborg.nl
 • Culemborgs Mannenkoor heeft een lied opgenomen - www.youtube.com
 • Proeftuin de ontmoeting heeft een Buitenbieb; 1 persoon per boekenkast. En ze delen regelmatig soep uit: www.facebook.com/proeftuindeontmoeting
 • Jumbo Culemborg heeft een tafel ingericht om iets te schenken aan de Voedselbank.
 • De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek per telefoon, chat en mail. Steun en troost aan mensen die zich eenzaam voelen, zorgen hebben of hun verhaal kwijt willen: www.deluisterlijn.nl

Heeft u een idee voor een initatief en bent u op zoek naar financiering hiervoor? Het Initiatievenloket van de gemeente Culemborg bood afgelopen maanden vaak uitkomst. Het potje is nu helaas leeg. Natuurlijk helpen we u graag op weg. Neem contact op met initiatief@culemborg.nl als u vragen heeft. Misschien heeft het Buurtpanel nog mogelijkheden. 
Of denk aan deze landelijke organisaties:

 • Oranje Fonds: organisaties die bijdragen aan een sociaal verbonden samenleving kunnen aanspraak maken op een bijdrage van €500 tot €100.000.
 • Kansfonds: organisaties die hulp nodig hebben om kwetsbare groepen (eenzaam, armoede, dak- en thuisloos) door de corona crisis heen te loodsen, kunnen bij Kansfonds terecht voor een financiële bijdrage.
 • Haella Stichting: kleinschalige initiatieven voor mensen die nu extra kwetsbaar zijn (zoals mensen die leven in armoede), kunnen via deze regeling aanspraak maken op een bijdrage van max €2.500.