Harm Alarm

Het aantal woninginbraken daalt, gelukkig ook in Culemborg. Maar iedere inbraak is er een te veel. Wist u dat slechts vijf procent rekening houdt met woninginbraak?

Maak het ze niet te makkelijk

Woninginbrekers zijn niet zo selectief als mensen soms denken. In ieder huis is er wel wat te halen en ze kijken er vooral naar hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. 90 procent van de inbraken wordt gepleegd door een gelegenheidsinbreker die zijn slag slaat als de kans zich voordoet. Het type huis en moment van de dag doen er voor deze criminelen niet toe. Bekijk alle tips tegen woninginbraakexterne-link-icoon.

Online veiligheid

Het aantal online inbraken stijgt. Ook Culemborgers worden slachtoffer van cybercriminaliteit. Tegenwoordig vinden we het heel normaal om een goed slot op onze deur te hebben en onze deur op slot te draaien. Maar bent u online ook zo goed beveiligd? En wilt u weten op welke manier oplichters te werk gaan om de sleutel van uw online omgeving in handen te krijgen? Bekijk filmpjes en tips over online veiligheidexterne-link-icoon.

Project Hackshield

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar organiseert de gemeente HackShield. Een cybersecuritygame. Door dit spel worden ze Junior Cyber Agents van de gemeente Culemborg. Het doel is om kinderen weerbaar te maken tegen cybercriminaliteit. Ze leren niet alleen zichzelf te beschermen, maar ook hun omgeving, zoals familie en vrienden.