Gladheidbestrijding

13 nov 2019
De strooiploeg van de gemeente Culemborg staat van 1 november tot 1 april 24 uur per dag klaar om bij gladheid de weg op te gaan.

strooiploeg
Volg onze strooiploeg via twitter - @gladinculemborg

De gemeente is verantwoordelijk voor de gladheidbestrijding van de wegen in Culemborg. De medewerkers houden de wegen weer extra in de gaten. Als de strooiploeg de weg op gaat, stuurt de gemeente een twitterbericht (@gladinculemborg). Ook plaatst ze een bericht op de Facebook-pagina Gladheid-Culemborg. De medewerkers kunnen niet overal tegelijk zijn. Het doel is om binnen 2,5 uur alle routes gestrooid te hebben.

24/7 wordt de kans op gladheid in de gaten gehouden

In Culemborg werken we met een gladheidmeldsysteem. Zo bepalen we of en hoeveel gestrooid moet worden. Strooien is bijvoorbeeld niet nodig als er nog genoeg zout op de weg ligt. En ook niet als de temperatuur van het wegdek boven nul graden Celsius is.

Zelf kunt u meehelpen door uw eigen stoep ijsvrij te houden. Daarvoor kunt u strooizout kopen bij de bouwmarkten. Neem ook uw verantwoordelijkheid in het verkeer en pas bij gladheid uw snelheid aan.

Vragen over de routes of over ons strooibeleid kunt u aan ons stellen via de MijnGemeente App, ons webformulier of via e-mail naar info@culemborg.nl.