Geslaagde startbijeenkomst Dementievriendelijk Culemborg

9 jun 2022
Op maandag 30 mei vond in grand café De Luifel de startbijeenkomst ‘Culemborg dementievriendelijk’ plaats. Meer dan 70 (!) belangstellenden namen deel, variërend van inwoners, mantelzorgers, vertegenwoordigers van zorgorganisaties tot ondernemers en politici.

De organisatie was in handen van de werkgroep Culemborg dementievriendelijk. Het doel van deze werkgroep is het opstellen van een Culemborg-breed programma met activiteiten over dementie.

Tijdens de bijeenkomst deelden deelnemers persoonlijke ervaringen over het leven met dementie. Ruim 30 van hen meldden zich aan om zich actief in te zetten om van Culemborg een dementievriendelijke gemeente te maken. De opbrengst van de avond is in beeld gebracht met tekeningen.

1 op de 5 mensen krijgt dementie. Een goede reden om Culemborg dementievriendelijk te maken. Een dementievriendelijke gemeente zet zich actief in om mensen met dementie en hun naasten zo lang mogelijk mee te laten doen in de samenleving.

Wilt u ook een actieve rol spelen bij het werken aan een dementievriendelijke gemeente? Stuur dan een mail naar info@culemborg.nl t.a.v. Paula van Oostrum met als onderwerp: IK DOE MEE AAN EEN DEMENTIEVRIENDELIJK CULEMBORG!