Gemeentesecretaris Gerard Vlekke vertrekt uit Culemborg

30 sep 2021
Op donderdag 30 september heeft gemeentesecretaris Gerard Vlekke laten weten afscheid te nemen van de gemeente Culemborg. Op 1 december begint Gerard aan een nieuwe uitdaging als directeur van de Omgevingsdienst Rivierenland.

Gerard trad aan als gemeentesecretaris/algemeen directeur op 1 september 2017. En gaf de afgelopen vier jaar leiding aan de gemeentelijke organisatie. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de organisatie. Onder zijn leiding is een nieuwe teamstructuur neergezet, is het managementteam vernieuwd en zijn belangrijke stappen gezet voor een toekomstbestendige gemeentelijke organisatie. Daarnaast was hij in de afgelopen vier jaar een belangrijke adviseur en sparringpartner voor het college van de gemeente Culemborg.

Gerard over zijn vertrek: “Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen periode. Ik heb Culemborg ervaren als een ambitieuze en dynamische gemeente, waar ik graag mijn bijdrage aan heb geleverd. Ik heb de contacten met de collega’s in de organisatie, het college, de raad en de regio erg gewaardeerd. Ik zie ook erg uit naar mijn nieuwe rol bij de ODR.”

Burgemeester Gerdo van Grootheest reageert op het vertrek van Gerard: “Culemborg is ambitieus en onze samenleving verandert in een hoog tempo. Onder leiding van Gerard is de doorontwikkeling ingezet om de Culemborgse gemeentelijke organisatie hierin mee te laten groeien. Natuurlijk is het jammer dat hij geen deelgenoot meer zal zijn van deze volgende fase. Wij zijn wel heel blij dat Gerard behouden blijft voor onze regio en wensen hem veel succes bij de volgende stap in zijn loopbaan!”

De gemeente Culemborg bedankt Gerard voor het werk dat hij heeft verricht. Op korte termijn zet de gemeente stappen om een opvolger te vinden.