Gemeente Culemborg hijst voor de tweede keer de Global Goals-vlag

25 sep 2020
Vandaag is het vijf jaar geleden dat de Verenigde Naties (VN) de Global Goals aannamen. De 17 doelen vormen tot 2030 een belangrijke wereldwijde agenda voor het oplossen van grote problemen. Problemen waar mensen internationaal, nationaal én lokaal mee te maken hebben. Als Global Goals Gemeente stelt de gemeente Culemborg de 17 doelen centraal bij de projecten die de gemeente in het kader van internationale ontwikkeling subsidieert. Wethouder Joost Reus hees daarom vanochtend, net als vorig jaar, bij het stadskantoor de Global Goals-vlag. 

Internationaal van betekenis

Wethouder Joost Reus: “In Culemborg ondersteunen we initiatieven die internationaal bijdragen aan de Global Goals. In landen die dat niet of onvoldoende op eigen kracht kunnen.” Het gaat om doelen zoals geen honger, onderwijs voor iedereen, schoon water en sanitair, duurzame consumptie en productie. Maar ook duurzaam gebruik van zeeën of gelijke rechten voor meisjes en vrouwen. Reus: “Het is bijzonder om te zien wat wij als kleine stad kunnen betekenen op plekken hier ver vandaan.” Uitgangspunt is dat de Culemborgse samenleving zelf bij initiatieven betrokken raakt.

Bijdrageregeling Culemborg en internationale samenwerking

De gemeente Culemborg kent een bijdrageregeling voor initiatieven op het gebied van internationale samenwerking. Met deze regeling ondersteunt de gemeente initiatieven die internationaal bijdragen aan de Global Goals. In de afgelopen jaren hebben verschillende initiatieven gebruik gemaakt van een bijdrage van de gemeente Culemborg voor een internationaal project. Ook dit jaar is het nog mogelijk om gebruik te maken van de regeling.

Interesse?

Wilt u meer weten over projecten op het gebied van duurzame internationale samenwerking? Of werkt u aan een project en bent u benieuwd of uw project voor subsidie in aanmerking komt? Op www.culemborg.nl/internationale-samenwerking vindt u alle informatie.

Joost Reus hijst de Global Goals vlag
Licentie: 
Creative Commons
Auteur: 
Gemeente Culemborg