Gemeente Culemborg aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem

13 jan 2021
De gemeente Culemborg gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem (M.). Op dinsdag 11 januari tekenden burgemeester van Grootheest en communicatiemanager M. Janssen van Meld Misdaad Anoniem een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente sluit zich aan op het meldpunt om met de meldingen doelgerichter vermeende criminele activiteiten zoals ondermijning te kunnen aanpakken.   

Burgemeester Gerdo van Grootheest: “Inwoners hebben ook een rol om criminaliteit aan te pakken. Hiermee helpen ze de gemeente en politie om de veiligheid in Culemborg te vergroten. Een anonieme melding kan aanleiding zijn bepaalde situaties of ontwikkelingen extra aandacht te geven. Dus als u iets verdachts ziet, meld het dan”.

Bij Meld Misdaad Anoniem (M.) kunnen anonieme meldingen worden gedaan over criminaliteit en misdaad. Het is een onafhankelijk meldpunt waar iedereen naamloos meldingen kan doen, bijvoorbeeld over hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen.  Meldingen worden anoniem gedaan omdat de melder bijvoorbeeld bang is voor wraak, de dader kent of er niets mee te maken wil hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. De melder blijft volledig buiten beeld, maar de informatie komt wel op de goede plek terecht.

M. is telefonisch bereikbaar via 0800-7000. Melding via de website meldmisdaadanoniem.nl kan ook.