Gelukt! Culemborg heeft een lokaal sportakkoord

15 jul 2020
Door de bijdragen en inbreng van veel organisaties, verenigingen, bedrijven en actieve mensen uit Culemborg heeft Culemborg een lokaal sportakkoord. Daarin staat de ambitie om meer te doen met bewegen, sporten en gezondheid.
Wethouder Collin Stolwijk ondertekent namens de gemeente het Lokaal Sportakkoord
“Culemborg heeft een gezond verenigingsleven, goede sportaccommodaties en een geschikte groene buitenruimte. En er zijn al veel sportende inwoners. In de komende jaren wil Culemborg nog meer op het gebied van sport en bewegen. Waarom? Omdat sporten, bewegen en gezondheid elkaar sterker maken en positief beïnvloeden. Het enthousiasme, de betrokkenheid en de bereidheid van zoveel partijen om actief mee te doen, laten zien dat bewegen en sporten leeft binnen de samenleving”, aldus wethouder Collin Stolwijk, die het lokaal sportakkoord namens de gemeente ondertekende.

 

Met de overhandiging van ongeveer 50 handtekeningen sluit de sportformateur Wilbert Janssen officieel het proces af dat leidde tot nieuwe verbindingen tussen partijen. Samen pakken ze concrete acties op en voeren ze uit om de ambitie waar te maken. De inzet is om tijdens de Nationale Sportweek van 18 tot 27 september met de eerste acties te beginnen.