Gelderland-Zuid: noodverordening

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 1 april de Noodverordening Coronavirus Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geactualiseerd en vastgesteld. Deze noodverordening is ook van toepassing in de gemeente Culemborg.

Deze noodverordening maakt het mogelijk om binnen de Veiligheidsregio de meest actuele maatregelen te kunnen handhaven die door het kabinet zijn afgekondigd. Bijvoorbeeld voor het open hebben van inrichtingen waar ter plaatse eten of drinken wordt verkocht en genuttigd. Of voor mensen die in een groep van meer dan twee personen in een publieke ruimte zijn, zonder 1,5 meter afstand tot elkaar.

De eerdere Noodverordening Coronavirus Veiligheidsregio Gelderland-Zuid van 26 maart 2020 is hiermee ingetrokken.

Overzicht besmettingen in Gelderland-Zuid

Sinds 19 maart geeft GGD Gelderland-Zuid geen update meer van het aantal besmettingen in Gelderland-Zuid. Door het veranderde testbeleid geeft het aantal positieve tests geen complete weergave van de werkelijke verspreiding van het coronavirus. Het aantal besmettingen blijft de GGD wel doorgeven aan het RIVM. Zij maken een overzicht voor heel Nederland: