Energieneutraal in Wijk De Hond

20 mrt 2019
Coöperatie Vrijstad Energie organiseert op 4 april en 9 april energieavonden in het kader van Wijkactie 'De Hond'. De inkoopactie 'Energiemaatregelen' met scherpe tarieven loopt t/m 1 april 2019.
Een half vrijstaand huis in de wijk De Hond van het gas af: Hans kreeg het voor elkaar. Een jaar geleden verhuisde hij met zijn vrouw naar Culemborg. Het huis stond al twee jaar leeg, was vochtig en in de vloer zat betonrot. Tijd voor grote maatregelen.

"Kijk", zegt Hans, terwijl hij trots naast de warmtepomp staat, "deze verwarmt het hele huis en levert ons warm water." Om dat mogelijk te maken, werd de woning nog voor de verhuizing goed geïsoleerd. De vloer met betonrot werd vervangen door een geïsoleerde vloer met vloerverwarming. Het dak kreeg nieuwe dakpannen en isolatie van 7 lagen folie. De nog 'lege' spouwmuur werd ook direct geïsoleerd met piepschuim parels.

De stroom voor de warmtepomp wordt nu geleverd door 10 zonnepanelen op het platte dak van de slaapkamer. Daarnaast kwamen op het schuine dak 14 zonnepanelen. Hans: "We zijn dik tevreden over het comfort van de woning. De buren ervaren geen geluidsoverlast van de warmtepomp, daar zijn we natuurlijk ook blij mee."

Inkoopactie tot en met 1 april

logo energiekculemborg
Coöperatie Vrijstad Energie organiseert op 4 april en 9 april energieavonden in het kader van Wijkactie 'De Hond'. De inkoopactie 'Energiemaatregelen' met scherpe tarieven loopt t/m 1 april 2019. Meer informatie en aanmelden: www.vrijstadenergie.nl. Of kom langs bij het informatiecentrum aan Markt 11. Geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.