ElkWelzijn en het Leerhuis delen boeken uit

12 mei 2020
Vanaf 11 mei mogen kinderen weer voor een deel naar school. In de tussentijd is het belangrijk dat zij hun leesniveau op peil kunnen houden. En lezen is een leuke tijdsbesteding. Taalakkoord Rivierenland gaf aan dat er veel zwerfboeken beschikbaar zijn. ElkWelzijn ondernam actie.

ElkWelzijn en het Leerhuis vroegen hulp aan verschillende instanties. Om boeken te kunnen uitdelen aan gezinnen waar de boeken goed van pas komen. Ook via de facebookgroep ‘Culemborgers helpen elkaar’ zijn veel bewoners bereikt. In totaal zijn er nu ongeveer 700 boeken om te verdelen.

Zwerfboekenstations

Het eerste boek krijgen de kinderen van ElkWelzijn en Leerhuis. Daarna kan het boek naar een van de zwerfboekenstations in Culemborg. Dan kunnen ook andere kinderen het boek lezen. Kijk op www.kinderzwerfboek.nl waar je de stations kunt vinden. Ook kunnen de kinderen hier zelf een ander boek uitkiezen om te lezen. Door de code van het boek in te vullen op www.kinderzwerfboek.nl, kun je volgen waar in het Nederland het boek is geweest. Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Meedoen

Houden jouw kinderen ook van lezen, maar heb je geen geld om zelf boeken te kopen? En zijn jouw kinderen tussen de 8 en de 15 jaar? Stuur dan via WhatsApp een berichtje naar het Leerhuis, 06 10 08 71 61. Of stuur een berichtje via facebook naar Jolanda Leerhuis ElkWelzijn.