Drie vragen aan Vera Both

25 jun 2019
Na 31 jaar stopt Vera Both met haar werk voor het ROC Rivor om te gaan genieten van haar pensioen. In haar loopbaan was Vera een van de drijvende krachten achter het Leerhuis. We stelden Vera over haar werk drie vragen.

foto_vera_website_leerhuis
Je hebt veel cursisten leren lezen en schrijven. Wat blijft je daarvan bij? 

“Vanaf 1988 heb ik veel cursisten mogen ontmoeten. En iedere cursist heeft zijn of haar verhaal met mij willen delen. Deze verhalen vormen een veelkleurig mozaïek. Een specifiek verhaal uitkiezen is voor mij dan ook onmogelijk. Ik heb altijd met iedere cursist die ik voor me had mogen uitpluizen waar hij of zij behoefte aan had, wat er voor hem of haar te leren viel. Dat deed ik overigens niet alleen, maar altijd samen met mijn collega’s. Zo hebben we altijd geprobeerd op maat een programma te maken. Eerst op het ROC en later ook in het Leerhuis.

Wat is jouw boodschap aan iemand die in Culemborg woont en die moeite heeft met lezen en schrijven?

“Wil je kunnen mailen en appen? Of wil je je (klein) kinderen kunnen voorlezen? Ben je op zoek naar (vrijwilligers)werk en heb je daarbij hulp nodig? Of wil je beter leren omgaan met je geld? Of met teksten op medicijnen? Voor hulp bij kleine en wat grotere vragen kan het Leerhuis je helpen. Maak daar gebruik van. Zoek het Leerhuis op!”

Welke droom heb jij voor de toekomst van het Leerhuis?

“Mijn droom is ‘Samen leven = Samen leren’. Ik vind het Leerhuis naast een leer-plek ook vooral een ontmoetingsplek. Dat vond en vind ik nog steeds het belangrijkste. Dat we blijven kijken naar wat passend is. Niet alleen in de les, maar ook in de wijk. In de stad. En blijven zoeken naar verbindingen met samenwerkingspartners, want die doen ook mee aan het programma. Samen op pad!

Gedag zeggen

Heeft u in al die jaren misschien ook les van Vera Both gehad? Kom haar dan nog even gedag zeggen. Dat kan op woensdag 3 juli van 10.30 tot 14.00 uur. Natuurlijk bij het Leerhuis in Wijkcentrum de Salaamander.