‘Doe mee(r) regeling’ helpt ouderen met een kleine beurs bij sociale contacten

15 mrt 2021
Naarmate mensen ouder worden, wordt de dagelijkse kring van mensen om hen heen kleiner. Er vallen mensen weg. Vaak betekent dit het einde van hechte vriendschappen of relaties. Oudere mensen komen hierdoor minder vaak ergens over de vloer. Helemaal als er niet zoveel geld te besteden is. Wethouder Collin Stolwijk: “Daarom maken we het voor Culemborgse ouderen met een kleine beurs financieel makkelijker om aan het sociale leven mee te blijven doen.”

De gemeente werkt hiervoor met de Doe Mee(r) regeling. Zelfstandig wonende ouderen die de AOW leeftijd bereikt hebben en over een kleine beurs beschikken, kunnen op deze regeling aanspraak maken. Stolwijk: “Zij ontvangen een bedrag voor bijvoorbeeld kosten die te maken hebben met telefonie, internet of televisie. Of voor een kopje koffie of maaltijd buiten de deur, als de coronamaatregelen dat weer toelaten. Activiteiten die gericht zijn op het onderhouden van sociaal contact.” Vanaf deze week is het mogelijk om de regeling voor 2021 aan te vragen. U kunt hiervoor bij ElkWelzijn terecht.

Over deze regeling

De regeling is bedoeld voor iedereen die AOW ontvangt en geen of een klein pensioen heeft. Voor de regeling is in 2021 in totaal 21.600 euro beschikbaar. Per persoon is maximaal 120 euro beschikbaar. Aanvragen kan vanaf dit moment het hele het jaar door. De komende weken gaat een wijkcoach van ElkWelzijn langs bij mensen die door eerdere deelname in beeld zijn. Om samen de aanvraag voor dit jaar door te nemen.

Denkt u dat u voor de Doe Mee(r) regeling in aanmerking komt? Of kent u iemand die hieraan misschien iets heeft? Voor meer informatie: