Doe mee(r) regeling 2020

22 jan 2020
De gemeente Culemborg wil het voor ouderen met een kleine beurs financieel makkelijker maken om mee te doen met sociale activiteiten. Daarom heeft de gemeente de Doe Mee(r) regeling.

Zelfstandig wonende ouderen met een kleine beurs kunnen met deze regeling een klein financieel bedrag ontvangen. ElkWelzijn voert deze regeling uit, in samenwerking met anderen. Voor de regeling is in 2020 totaal 21.600 euro te gebruiken.

Het bedrag per persoon is maximaal 120 euro in 2020. Aanvragen kan het hele het jaar. Het bedrag word vanaf 1 maart betaald.

Voor het totale budget geldt op=op. Aanvragen die niet meer in aanmerking komen, worden als eerste meegenomen voor het volgende kalenderjaar.

De ontvanger van het bedrag kan dit gebruiken voor activiteiten buiten de deur. Het mag ook voor kosten die te maken hebben met telefonie, internet of televisie. Of voor maaltijden of een kopje koffie of thee buiten de deur. Het bedrag wordt in overleg met de aanvrager op een passende manier beschikbaar gesteld.

Voor meer informatie neemt u contact op met ElkWelzijn op telefoonnummer 0345 515 227. U vindt ElkWelzijn op Meerlaan 22 in Culemborg.