De Helling 7/Havenrestaurant opnieuw in de verkoop

14 jul 2022
Het restaurant aan de jachthaven in Culemborg is weer in de verkoop. Stichting Jachthaven en camping De Helling (SJCH) en de gemeente willen zo snel mogelijk een nieuwe exploitant voor het restaurant.

Dat is de uitkomst van een overleg afgelopen week tussen de gemeente en stichting. Daarnaast heeft zich een aantal investeerders gemeld met ideeën voor het pand. De gemeente gaat met deze initiatiefnemers in gesprek.

De jachthaven en camping zijn eigendom van stichting SJCH, de gemeente is eigenaar van het restaurant. Nadat de overeenkomst met de vorige restauranthouder afliep, kwam het pand leeg te staan. Vervolgens is het pand op de markt gezet. Een koper diende zich aan, maar haakte helaas op het laatste moment af. Ondanks dat alle onderzoeken met goed gevolg waren afgerond en de omgevingsvergunning verleend was.

De unieke locatie met zicht op de Lek, de uiterwaarden en de jachthaven verdient een gezellig restaurant. Niet alleen voor de ruim 800 leden van de watersportvereniging en duizenden bezoekers per jaar van de haven, ook voor de inwoners van Culemborg en omgeving. Sinds SJCH eigenaar is van de jachthaven en de camping heeft zij hier een aantrekkelijke toeristische trekpleister van weten de maken. Een nieuw restaurant in het leegstaande pand zou het plaatje compleet maken.