Culemborg sluit zich aan bij Eén tegen eenzaamheid

4 okt 2021
Foto van de ondertekening van de Culemborgse Coalitie Eén tegen Eenzaamheid
Samen met onze tien partners heeft wethouder Joost Reus namens het college zijn handtekening gezet onder het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS. Doel van het actieprogramma is de trend van eenzaamheid onder vooral ouderen doorbreken. De Culemborgse organisaties en initiatieven vormen nu met elkaar de Coalitie Eén tegen Eenzaamheid Culemborg.

Persoonlijk contact

Meer dan helft van de mensen ouder dan 75 jaar in Culemborg zegt zich eenzaam te voelen. Onderzoek wijst uit dat eenzaamheid serieuze gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Zowel mentaal als fysiek. Wethouder Joost Reus: “Eenzaamheid is denk ik van alle tijd. Maar de coronapandemie heeft ons nog eens goed laten zien hoe belangrijk persoon­lijk contact voor mensen is. Voor sommige mensen is de drempel om dat contact op te zoeken hoog. Mensen zijn daarin onzeker of bang. Ergens nieuw binnenkomen is dan niet niks. De Coalitie Eén tegen Eenzaamheid Culemborg zet zich ervoor in om mensen daarbij te helpen.”

Activiteiten

In de Week tegen Eenzaamheid, van 30 september tot en met 7 oktober, heeft de coalitie zich hard gemaakt voor een mooi programma aan activiteiten. Met dat soort activiteiten gaat de coalitie ook na de Week tegen Eenzaamheid gewoon door. Kijk voor meer informatie op www.elkwelzijn.nl/weektegeneenzaamheid.

Meedoen?

De Coalitie Eén tegen Eenzaamheid Culemborg bestaat op dit moment uit: Curadomi, ElkWelzijn, Evelanx Fysiotherapie, Gemeente Culemborg, GGD Gelderland-Zuid, KBO-PCOB Ouderenbond, Mantelzorgmakelaar voor U - MZM4U, Odensehuis, Seniorencollectief, Sociaal Wijkteam en Zorgcentra De Betuwe. Ook aansluiten bij de coalitie? Van harte welkom! Mail naar Saskia van Daalen: svandaalen@ggdgelderlandzuid.nl.