Culemborg heeft een nieuw cultureel evenement

11 oktober 2023
- nieuws

Culemborg beleeft in juli 2024 de eerste editie van De Toffel Dagen. Dit nieuwe culturele evenement is als winnaar uit de bus gekomen uit de 5 plannen die waren ingediend. De vijf initiatiefnemers reageerden op de vraag: welk evenement gaat Culemborg nog leuker maken?

Initiatiefnemers konden tot eind juli ideeën indienen. Er waren enkele voorwaarden gesteld. Het idee moet meerdere jaren houdbaar zijn en zo duurzaam mogelijk georganiseerd worden. Daarnaast is het de bedoeling dat de organisator goed samenwerkt met de horeca, lokale middenstand en andere partijen in Culemborg. De organisator krijgt jaarlijks een budget van maximaal 27.500 euro en moet zelf ook fondsen werven.

Ruim 1100 mensen hebben via het platform of via een stemstrookje hun voorkeur uitgesproken. Het idee van De Toffel Dagen kreeg de meeste stemmen. Dit nieuwe evenement wordt in een weekend in juli gehouden. Het gaat vijf evenementen combineren: Toffeldeel met aanschuiftafels, jongerenfestival Deal with it!, straattheater Culemborg Speelt, Recpec op de Lek  & Lektocht en het Vrijstad Festival.

Mischa Peters, wethouder cultuur: “De Toffel Dagen wordt een feest voor alle Culemborgers jong en oud. Heel mooi om te zien dat de organisatoren van De Toffel Dagen gezocht hebben naar verbinding. En dat is wat mij betreft helemaal gelukt. Ontmoeten, sport en cultuur; jong en oud kan genieten tijdens dit nieuwe evenement. Ik feliciteer de organisatie van harte. Dit gaat echt iets leuks en goeds toevoegen aan onze stad.”

Het is de bedoeling dat De Toffel Dagen voortaan elk jaar op de evenementenkalender van Culemborg komt te staan.