Culemborg haakt aan bij Volwassenenfonds Sport & Cultuur

7 nov 2022
Het college van de gemeente Culemborg wil graag zo snel mogelijk aanhaken bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het liefst al per 1 december 2022.

De missie van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is dat iedereen kan deelnemen aan sport en cultuur. Om dat te bereiken betaalt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur het lesgeld en/of materialen. Mensen van 18 jaar en ouder, die het financieel niet breed hebben, kunnen gebruik maken van dit volwassenenfonds. 

Wethouder Mischa Peters: “Wij willen dat zoveel mogelijk inwoners van Culemborg mee kunnen doen aan sport- of culturele activiteiten. Zeker met een inkomen rond het bestaansminimum is dit niet altijd even gemakkelijk. Door te bewegen, mensen te ontmoeten en plezier te hebben voel je je beter. En dit gunnen wij iedereen! Door aan te haken bij het fonds, helpen we onze inwoners een handje.”

Je kunt als volwassenen zelf geen aanvraag indienen bij het volwassenenfonds voor Sport & Cultuur. Dat doen intermediairs. De gemeente Culemborg is al aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor het Volwassenenfonds vraagt de gemeente de medewerking van dezelfde intermediairs. Zij hebben hierover bericht gehad.