Crisis noodopvang sluit na jaar van steun en veerkracht

21 juni 2023
- nieuws

Na ruim een jaar sluit de crisis noodopvang voor vluchtelingen op 1 juli 2023 definitief.

Na ruim een jaar sluit de crisis noodopvang voor vluchtelingen op 1 juli 2023 definitief. Het pand op het bedrijventerrein aan de Bellweg 2 bood het afgelopen jaar een veilige haven voor mensen in nood. Deze periode heeft de veerkracht, medeleven en saamhorigheid van onze gemeenschap getoond.

Vanwege het overvolle Ter Apel deed de rijksoverheid ruim een jaar geleden een oproep aan de Nederlandse gemeenten om te hulp te schieten. De gemeente Culemborg opende een locatie voor crisis noodopvang. We hebben vluchtelingen in hun meest kwetsbare momenten onderdak en binnen onze mogelijkheden ondersteuning een tijdelijk thuis kunnen bieden. 

Dankbaarheid voor betrokkenen

Burgemeester Gerdo van Grootheest bedankt alle betrokkenen voor hun onschatbare bijdrage aan het succes van de crisis noodopvang. "Ik ben trots op de gastvrijheid van onze stad en haar toewijding aan het bieden van een veilig thuis voor mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Na een jaar sluiten we met gemengde gevoelens de crisis noodopvang. Dank aan allen die hebben bijgedragen. In het bijzonder de vele Culemborgers die als vrijwilliger actief waren op de locatie. Culemborg heeft laten zien dat wij onze verantwoordelijkheid nemen en gastvrij zijn."

Onze inzet blijft onverminderd

Hoewel deze locatie sluit, blijven we ons onverminderd inzetten door een bijdrage te leveren aan de grote problemen die er zijn met de opvang van vluchtelingen in Nederland. De gemeente werkt hiervoor samen met andere gemeenten uit de regio Rivierenland. Hoe Culemborg hierin opnieuw verantwoordelijkheid kan nemen en kan bijdragen, wordt nu onderzocht. Culemborg blijft een gemeenschap die vastbesloten is om kwetsbaren te helpen. Samen blijven we bouwen aan een stad waarin iedereen erbij hoort.