Corona en uw onderneming

Ook na de lichte versoepeling per 15 januari 2022 hebben ondernemers, bedrijven en werkenden te maken met aangescherpte coronamaatregelen. Die beperken de ruimte om te ondernemen. Om hen in deze periode te helpen verlengt het kabinet het economisch steunpakket.

Op deze website van de rijksoverheid vindt u een overzicht van de financiele regelingen van de Rijksoverheid

Nog steeds kunnen (zelfstandig) ondernemers, werknemers en werkzoekenden een beroep doen op verschillende vormen van ondersteuning. Benieuwd waar u mogelijk gebruik van kunt maken? Bekijk het in deze checklist van mogelijkheden van steun van de rijksoverheid. 

Vragen aan de gemeente?

Mail gerust naar ondernemen@culemborg.nl. Wij doen ons best om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. 

Geldzorgen

Het plotseling wegvallen van inkomsten leidt vaak tot geldzorgen. Ook thuis. Heeft u vragen over uw situatie? Of stress daarvan? Zijn er schulden? Of dreigen die te ontstaan? Vraag om hulp. Blijf er niet mee zitten. Praat erover met een van onze collega’s. U kunt hen bereiken via het mailadres dat we net hebben genoemd. Graag geven wij u vijf tips voor als rondkomen even moeilijk is:

  • Het is belangrijk om vaste lasten zo goed mogelijk te blijven betalen. Als u de huur of hypotheek bijvoorbeeld niet volledig kunt opbrengen, betaal dan in ieder geval het deel dat u wel kunt missen.
  • Heeft u door corona tijdelijk onvoldoende inkomen? Er bestaan misschien regelingen om uw inkomen op peil te houden. Op berekenuwrecht.nl kunt u checken of u in aanmerking komt voor aanvullingen op uw inkomen. Geeft het programma aan dat u mogelijk voor gemeentelijke regelingen in aanmerking komt? Kijk dan bij minimaregelingen op op culemborgkanmeer.nl
  • Misschien kunt u toeslagen bij de Belastingdienst aanvragen of moet u die wijzigen. Een proefberekening maakt u op belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen. Geef het wel gelijk aan de Belastingdienst door als uw inkomen weer toeneemt, dat voorkomt terugbetalen.

Landelijke en regionale informatie