Corona en uw onderneming

Eind 2021 verlengde het kabinet het economisch steunpakket voor ondernemers.

Op deze website van de rijksoverheid vindt u een overzicht van de financiele regelingen van de Rijksoverheid

Nog steeds kunnen (zelfstandig) ondernemers, werknemers en werkzoekenden een beroep doen op verschillende vormen van ondersteuning. Benieuwd waar u mogelijk gebruik van kunt maken? Bekijk het in deze checklist van mogelijkheden van steun van de rijksoverheid. 

Vragen aan de gemeente?

Mail gerust naar ondernemen@culemborg.nl. Wij doen ons best om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. 

Geldzorgen

Het plotseling wegvallen van inkomsten leidt vaak tot geldzorgen. Ook thuis. Heeft u vragen over uw situatie? Of stress daarvan? Zijn er schulden? Of dreigen die te ontstaan? Vraag om hulp. Blijf er niet mee zitten. Praat erover met een van onze collega’s. U kunt hen bereiken via het mailadres dat we net hebben genoemd. Graag geven wij u vijf tips voor als rondkomen even moeilijk is:

  • Het is belangrijk om vaste lasten zo goed mogelijk te blijven betalen. Als u de huur of hypotheek bijvoorbeeld niet volledig kunt opbrengen, betaal dan in ieder geval het deel dat u wel kunt missen.
  • Heeft u door corona tijdelijk onvoldoende inkomen? Er bestaan misschien regelingen om uw inkomen op peil te houden. Op berekenuwrecht.nl kunt u checken of u in aanmerking komt voor aanvullingen op uw inkomen. Geeft het programma aan dat u mogelijk voor gemeentelijke regelingen in aanmerking komt? Kijk dan bij minimaregelingen op op culemborgkanmeer.nl
  • Misschien kunt u toeslagen bij de Belastingdienst aanvragen of moet u die wijzigen. Een proefberekening maakt u op belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen. Geef het wel gelijk aan de Belastingdienst door als uw inkomen weer toeneemt, dat voorkomt terugbetalen.

Landelijke en regionale informatie