Certificaat voor schuldhulpverlening

29 jan 2020
De schuldhulpverleners van de gemeente Culemborg, hebben opnieuw een het certificaat van het NVVK (Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet) ontvangen. Dat betekent dat de schuldhulpverlening van de gemeente voldoet aan de kwaliteitseisen van deze branche vereniging.

De schuldhulpverleners van de gemeente helpen mensen met financiële problemen. Uitgangspunt is om mensen zoveel mogelijk zelf te laten doen. Op die manier houden ze op de lange termijn ook meer grip op hun geld.  Bij een deel van de mensen heeft het geven van tips en adviezen al resultaat. De budgetcoach ondersteunt ook daarin.

Sommige mensen hebben problematische schulden. Dat zijn schulden die ze zelf niet kunnen oplossen. De schuldhulpverleners helpen dan om afspraken te maken met de schuldeisers. Vaak lukt het om na een paar jaar weer schuldenvrij te zijn. Ook tijdens dit traject worden mensen gestimuleerd om zoveel mogelijk hun eigen geld te blijven beheren. Dat blijkt een goede manier om na het traject zelf goed om te gaan met hun inkomen zonder (opnieuw) schulden te krijgen.