Burgernet vernieuwd

18 jun 2019
Opsporingsacties via Burgernet kunnen makkelijker en sneller worden uitgevoerd dan tot nu toe. Gemeenten en Politie verwachten met het vernieuwde Burgernet nog vaker heterdaadacties succesvol op te lossen en vermiste personen sneller terug te vinden.
logo_burgernet
Licentie: 
Creative Commons
Auteur: 
Creative Commons
De Burgernetapp is verbeterd. De politie meldkamer kan een foto meesturen met het Burgernetbericht. U kunt via de app tijdens de actie nu ook foto’s sturen naar de meldkamer. De app gebruikt de GPS-locatie van de smartphone om berichten te sturen over incidenten in de omgeving. Oproepen kunt u delen via social media. Ook met WhatsAppgroepen. Reageren op een oproep kan direct via de ‘Bel met de politie'-knop.

Naast de Burgernetapp, Twitter en sms- of spraakberichten kunt u nu ook deelnemen via Facebook Messenger.

Burgernetoproepen voor vermissingen komen ook op matrixborden en lichtkranten. Bijvoorbeeld in openbare ruimtes en in de bus of de tram. Zo kunnen nog meer mensen mee helpen zoeken.

Burgernet werkt simpel. Deelnemers ontvangen een oproep om mee te zoeken naar een persoon of voertuig in hun omgeving. Vaak gaat het om een vermissing, diefstal of een overval. Ziet u iets, dan belt direct met de meldkamer. Dan kan de politie gelijk verder met de tip. Kijk op www.burgernet.nl.