Burgemeester sluit woning op Wilhelmina Druckerweg vanwege aanhoudende autobranden

22 jan 2021
Aan de Wilhelmina Druckerweg is in de nacht van 19 januari een voor een woning geparkeerde auto in brand gestoken. Het vuur sloeg over op deze en twee naastgelegen woningen. De woningen zijn hierbij ernstig beschadigd door water en brandschade. Dit is de vierde keer in korte tijd dat een auto in de directe omgeving van deze woning in brand is gestoken.

Als gevolg van de autobrand zijn drie woningen beschadigd geraakt waarvan twee zo ernstig dat ze niet meer geschikt zijn om in te wonen. De brandweer heeft het vuur op tijd kunnen blussen waardoor het niet oversloeg op nog meer huizen. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie doet op dit moment verder onderzoek.

In de afgelopen 2,5 maand hebben er meerdere autobranden plaatsgevonden bij en rond de desbetreffende woning. Er is een link geconstateerd met de bewoner die mogelijk verklaren waarom deze autobranden daar hebben plaats gevonden. Op basis van het artikel 175 van de gemeentewet heeft de burgemeester van Culemborg daarom een noodbevel opgelegd om de woning in de Wilhelmina Druckerweg per direct te sluiten en de bewoner een gebiedsverbod opgelegd van drie maanden.

Burgemeester Van Grootheest: ”Het is onacceptabel dat er afgelopen maanden meerdere autobranden dicht bij deze woning hebben plaatsgevonden. Je wilt er niet aan denken wat de gevolgen deze week voor de omwonenden hadden kunnen zijn als de brandweer hier niet op tijd bij was geweest. In Culemborg moet iedereen veilig in zijn of haar eigen huis kunnen wonen”.

Heeft u informatie over de autobrand, neem dan contact op met de politie. Bel naar 0900-8844. Wilt u anoniem een melding doen, bel dan naar Meldpunt Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.