Burgemeester sluit Shishalounge Lounge’n Chill

15 jul 2021
De burgemeester van Culemborg heeft besloten Shishalounge Lounge’n Chill aan de Oude Vismarkt voor een periode van drie maanden te sluiten. De burgemeester neemt deze maatregel nadat in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 juni meerdere schoten zijn gelost op de shishalounge.

De politie ontving iets na 1.00 uur ‘s nachts meerdere meldingen van schoten in het centrum van Culemborg. Ter plaatse constateerde de politie dat er daadwerkelijk schoten waren gelost. Het onderzoek naar de beschieting loopt.

Het is niet de eerste keer dat de openbare orde en veiligheid is verstoord bij dit pand. Er is sprake van een reeks van incidenten. De ruiten van deze onderneming zijn meerdere keren vernield en er is in het verleden ook een handgranaat aangetroffen. Op vrijdag 2 juli heeft de burgemeester daarom schriftelijk aan de exploitant bekend gemaakt om Lounge’n Chill voor drie maanden te willen gaan sluiten.

De exploitant heeft, in het kader van de zorgvuldige voorbereiding, de gelegenheid gehad een zienswijze in te dienen op de aangekondigde sluiting. De burgemeester heeft toch besloten om tot sluiting over te gaan. Dit betekent dat de shishalounge met ingang van donderdag 15 juli aanstaande drie maanden dicht is en de exploitant niet in zijn zaak mag komen.

'Deze incidenten hebben een enorme impact op het veiligheidsgevoel van inwoners, ondernemers en bezoekers van onze stad. Zeker ook omdat er geweldsmiddelen gebruikt zijn. Dit is onacceptabel. Iedereen moet zich veilig voelen in Culemborg', aldus burgemeester Gerdo van Grootheest. Deze reeks van gebeurtenissen zijn aanleiding om de lounge voor drie maanden te sluiten.

U heeft iets gehoord of gezien dat met de beschieting te maken heeft? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844. Liever anoniem? Dat kan ook. Via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000) kunt u informatie delen.