Buren en Culemborg strijden tegen elkaar in het NK tegelwippen 2023

22 mrt 2023
We kunnen er niet meer omheen: het klimaat verandert en dat merken we allemaal. Bijvoorbeeld door vaker natte voeten te krijgen door hevige regenbuien. Maar ook langere periodes van droogte en hoge temperaturen in de zomer. Genoeg redenen om elkaar uit te dagen zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen. Zo dragen we allemaal een steentje bij.

Meer groen is belangrijk, omdat:

  • Het in de zomer vaker heet en droog is. Bloemen en planten houden tuinen koel en bomen zorgen voor schaduw.
  • Het vaker heel hard regent. Met bloemen en planten in de tuin loopt het regenwater beter weg.
  • Kinderen lekker buiten spelen in een groene tuin. Planten maken de tuin gezellig en gezond.

Culemborg en Buren doen mee

Beide gemeenten stellen duurzaamheid voorop. Maar het is ook een leuke wedstrijd. Wethouder Duurzaamheid, Daphne Bijvoet van de gemeente Culemborg: “Met het verwijderen van een paar tegels maak je al verschil. Ik daag iedere Culemborger uit om mee te doen. Niet alleen om te winnen van onze buurgemeente Buren. Veel belangrijker is dat we beter bestand zijn tegen de extreme weersomstandigheden die op ons afkomen.”

Tegeltaxi: gratis tegelophaalservice!

U kunt gebruik maken van de tegeltaxi. De tegeltaxi haalt de tegels gratis op aan huis. Van de opgehaalde tegels maken andere inwoners stapelmuurtjes. Dat is goed voor vlinders, bijen en vogels.

Doet u als Culemborger mee met tegelwippen? En wilt u gebruikmaken van de tegeltaxi en van de andere voordelen die uw deelname biedt? Houd dan de website in de gaten: culemborgduurzaam.nl/tegelwippen.

Wie wordt de winnaar?

Wie heeft straks de meeste tegels vervangen voor groen? De gemeente Culemborg die voor het eerst deelneemt aan het NK Tegelwippen? Of de gemeente Buren die inmiddels al behoorlijk ervaren is?

Het NK tegelwippen loopt tot en met 31 oktober 2023. Natuurlijk laten we per gemeente weten wat de eindstand wordt!